Game Namiddag

zo, 09/03/2014 - 13:00 tot 18:00
cc de Kern, Kern 1
Oud vs. nieuw, verleden vs. toekomst, retro vs. sci-fi, walkman vs. iPod, Mexico ’86 vs. Brazilië ’14. Enfin, je begrijpt waar we op aansturen.

In de linkerhoek: 8 bits, cassettes, joysticks. Je moet al ouder dan 20 zijn om te beseffen dat de opgesomde termen iets te maken hebben met gamen. De sympathieke jongens van Het Consolesalon installeren hun canapés, beeldbuizen en sanseveria’s in onze backstage voor een trip down memory lane met onder andere Duck Hunt, Super Mario Bros. en FIFA ’95, op hun originele consoles!
In de rechterhoek: 8 gigabyte, Blu-Ray, draadloze controllers. De best verkopende console van het moment, de Playstation 4, krijgt de kans om op ons immens filmdoek te tonen hoever de technologie dezer dagen staat.

Ergens daar tussen in: arcadekasten met Pac-Man, Pong, en andere spellen waarmee het allemaal begon. Zelfgemaakte multiplayerconsoles van Winnitron / The House Of Indie en last but not least, zowaar een gameprimeur in Antwerpen: een demonstratie van de Oculus Rift, ’s werelds eerste echte virtual-realitybril die eind 2014 op de markt komt.

In samenwerking met jeugddienst Wilrijk, jeugdcentrum Vizit en de afdeling Multimedia en Communicatietechnologie van de Karel De Grote-hogeschool Antwerpen.

Het Consolesalon: https://www.facebook.com/hetconsolesalon?ref=hl

Leeftijd: 

Reacties